Bransjenyheter

Hjem / Nyheter / Bransjenyheter / Alkalisk varme- og svertingsbehandling av festemidler

Alkalisk varme- og svertingsbehandling av festemidler

Svartningsbehandling er en ofte brukt overflatebehandlingsmetode for festemidler, som danner en oksidfilm på overflaten av metallfester for å isolere luft og oppnå rustforebygging.
Det er to hovedmåter å sverte festemidler på: tradisjonell alkalisk oppvarming (høy temperatur) svertingsbehandling og romtemperatur svertingsbehandling. I dag vil vi diskutere i detalj den tradisjonelle alkaliske varmebehandlingen.
Hovedkomponentene i svertingsløsningen for alkalisk svertingsbehandling ved høy temperatur er natriumhydroksid og natriumnitritt. Temperaturen som kreves for sverting er 135 ℃ -155 ℃, og tiden som kreves er 30 min -90 min. Før behandling må festemidler og andre arbeidsstykker rengjøres, slik som oljefjerning, rustfjerning og etterbehandling etter fullført svertingsprosess, som forsåpning, oljenedsenking, etc.
Prinsippet for alkalisk høytemperatur-svertebehandling er at metalljern under høy temperatur interagerer med oksidanter (natriumnitritt, natriumnitrat, etc.) og alkali (natriumhydroksid) for å produsere en rekke kjemiske reaksjoner, og til slutt danner et svart alkalisk jern oksidfilm. Denne typen film er relativt tett, med høy hardhet og stabil rustmotstand i luft med høy temperatur. Rustmotstanden er imidlertid dårlig i vann eller fuktige omgivelser, så det er nødvendig å gjennomgå etterbehandling som oljenedsenking etter oksidasjonsbehandling.
Fordelene med alkalisk høytemperatur-svertebehandling er: det svertende filmlaget er vakkert og lyst, med god slitestyrke, enkelt utstyr, lav pris, og nøyaktigheten og spesifikasjonene for indre og ytre diameter til de behandlede festene vil ikke endres.
Imidlertid er det nitritt som er skadelig for menneskekroppen i behandlingsløsningen for alkalisk høytemperatur-svartbehandling, og behandlingstemperaturen er høy, energiforbruket er stort, og det vil genereres en stor mengde surt og alkalisk avløpsvann, noe som vil forurense miljøet .