Bransjenyheter

Hjem / Nyheter / Bransjenyheter / Hva er nøkkelpunktene for å hindre at festemidler som muttere og bolter løsner?

Hva er nøkkelpunktene for å hindre at festemidler som muttere og bolter løsner?

Hvordan forhindre at festene løsner? Her er noen viktige punkter for å forhindre at de løsner:
Boltfriksjon og anti-løsning.
Dette er en mye brukt anti-løsningsmetode som genererer et positivt trykk mellom gjengeparene som ikke endres med ytre krefter, for å generere en friksjonskraft som kan forhindre relativ rotasjon av gjengeparene. Dette positive trykket kan oppnås ved å komprimere det gjengede paret aksialt eller samtidig i begge retninger. For eksempel brukes elastiske skiver, doble muttere, selvlåsende muttere og låsemuttere av nyloninnsats.
Denne anti-løsningsmetoden er mer praktisk for demontering av mutter, men i situasjoner med støt, vibrasjon og variabel belastning vil bolten i utgangspunktet oppleve en reduksjon i forstrammingskraft på grunn av avspenning. Etter hvert som antallet vibrasjoner øker, vil den tapte forstrammingskraften sakte øke, noe som til slutt fører til at mutteren løsner og at gjengeforbindelsen svikter.
bolt
Mekanisk anti-løsning av bolter
Det begrenser direkte den relative rotasjonen til det gjengede paret ved hjelp av en stopper. For eksempel ved bruk av delte pinner, serielle ståltråder og stoppskiver. På grunn av manglende forstrammingskraft på stopperen, fungerer anti-løsningsstopperen kun når mutteren er løsnet til stoppposisjon. Derfor er denne metoden faktisk ikke anti løsner, men anti fall.
Boltnagler og anti-løsning
Etter tiltrekking brukes metoder som stansing, sveising og liming for å få tråden til å miste bevegelsesegenskapene og bli en uadskillelig forbindelse. Ulempen med denne metoden er at boltstangen kun kan brukes én gang, og demontering er vanskelig, og den kan kun demonteres hvis bolteparet er skadet.
bolt
Boltestrukturen forhindrer at den løsner.
Den utnytter strukturen til selve gjengeparet, som er Tangs trådlåsemetode. De tre første typene anti-løsnemetoder er hovedsakelig avhengige av tredjeparts kraft for anti-løsing, hovedsakelig refererer til friksjon, og effektiviteten til deres anti-løsning avhenger av størrelsen på tredjepartskraften. Og strukturell anti-løsning er ikke avhengig av tredjepartsstyrker, bare på sin egen struktur. Den strukturelle anti-løsningsmetoden, også kjent som Tangs tråd-anti-løsningsmetode, er for øyeblikket den mest effektive anti-løsningsmetoden, men den er ikke godt kjent for folk flest.